Datça’da Su Sporları Kampı

Hazırlık ve 10.sınıflardan oluşan 40 kişilik öğrenci grubu ve 4 öğretmen eşliğinde Datça’da su sporları kampına gittik. Tatil boyunca öğrenciler farklı gruplara ayrılarak surf, katamaran, stand up paddle, yüzme, kano, doğada yürüyüş ve bisiklet gibi çeşitli spor aktiviteleri yaptılar. Bu spor aktivitelerinin amacı öğrencileri daha önce yapmadıkları sporları tanımalarını sağlarken aynı zamanda arkadaşlarıyla grup ruhuyla hareket etmeyi öğrenmekti. Öğrenciler bazı günler bireysel diğer günlerde de antrenörler eşliğinde ve yönlendirmesiyle suda çeşitli aktivitelere katıldılar. Su sporları aktivitelerini yaparken aynı zamanda kampta bulunan fransız antrenörler ile fransızca konuşarak anlaşarak dil pratiği yapmayı da ihmal etmediler. Okul disiplinini kamp süresince de sürdürerek sabahları erken kalktılar ve yemek saatlerini ihmal etmeden tüm spor aktivitelerine zamanında yetişmeyi başardılar. Akşamları eğlenceli yarışmalara ve dans animasyonlarına katıldılar. Eski ve Yeni Datça’yı keşfetme fırsatı yakaladılar. Çarşının içerisinde alışveriş yaparak Datça’nın meşhur dondurmasından tattılar. Hem doğayla iç içe olmak, hem spor yaparken eğlenmek, hem de aramıza yeni katılan hazırlık öğrencilerinin 10.sınıflarla kaynaşması açısından çok yararlı bir kamptı. Dilerim öğrencilerimiz bu kampla beraber tanıştıkları sporları hayatları boyunca yapmaya devam ederler. Öğrenciler spor aktivitelerinde yorulmalarına rağmen çok keyifli vakit geçirdiler ve güzel anılar biriktirdiler. Onlarla beraber bu kampa katıldığım için kendimi çok mutlu hissediyorum. Kampa katılan öğrenciler için hazırladığımız t-shirtlerin üzerinde yazdığı gibi, “biraz rüzgar hepimize iyi gelir”!