Dayanışma

Herkesin farklı isim koyduğu bir felaket yaşandı Türkiye’de. Kimi 100 yılın felaketi dedi, kimi deprem…

İlk günler çok zordu, sonraki günler alışma hissiyle birlikte o anı yaşayanlar için daha da zor bir hal aldı.

Duygu karmaşasına sürüklendiğimiz bir felakette biz, Saint Michel ailesi olarak ilk günden bugüne kadar misyonumuzu sürdürmeye devam etmeye çalıştık. Ateş düştüğü yeri yakar demeyip milletimiz gibi bizde okul olarak  bu yükü göğüsledik ve elimizden geldiğince yardımlarımızla devam da ediyoruz.

6 Şubat 2023 sabahı yüzlerce insan hayatlarının eskisi gibi olmayacağı bir sabaha uyandı. Bizler, önce halkın belli bir bölümünü, şimdi ise bütün ülkeyi etkilemekte olan bu felaket için depremde zarar gören ve hala yardıma ihtiyacı olan kişilere elimizden geldiğince yardım etmeye ve yaralarını elimizden geldiğince sarmaya çalışıyoruz. Bu nedenle biz de Saint Michel Fransız Lisesi müzik kulübü olarak tüm kalplerin acısını birlikte paylaştığımızı göstermek ve acımızı birlikte dindireceğimize inandığımız için bir proje oluşturduk.

Hazırladığımız projenin temelini; 06 Şubat 2023 depreminden hemen sonra organize olan okulumuzun yardımlaşma kulübünün ve okul aile birliğimizin ön çalışmaları, deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçlarının ne olduğuna ilişkin ihtiyaç listeleri, bu ihtiyaçların paketlenmesi için yapılan yeni bir organizasyon ve paketlerin yola çıkarılması gibi bu zor zamanda ortaya koyduğumuz dayanışma ile başladı.

İlk andan son ana kadar okulumuzun her kademesinde görevli olan öğretmenlerimiz, personelimiz, öğrencilerimiz, okul aile birliği ve velilerimiz; canla başla ihtiyaçların temini, paketlenmesi, taşınması, araca konması gibi her işte ellerini taşın altına koydular.

Bu birliktelikle umudun her zaman var olduğunu, yaşam ne kadar kısa olsa da sevginin paylaştıkça huzur verdiğini ve varlığımıza güç kattığını bir kere daha anlama ve hissetme fırsatı bulduk. Yükler paylaşınca hafifliyor bu yüzden hayat paylaştıkça güzel.