Dijital Dünyada Kariyer Yolculuğum

Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Eğitimci, Yazar Turgay Polat, ‘’Dijital Dünyada Kariyer Yolculuğum’’ konulu bir konferansla öğrenci ve velilerimizle birlikte oldu.

Turgay Polat, şu an liselerde öğrenci olan gençlerin üniversiteyi bitirdiğinde %65’i henüz keşfedilmemiş işlerde çalışacaklarını ifade etti.

Konuşmacı, ABD Çalışma Bakanlığına göre en popüler çalışma alanları ile ilgili bilgi verdi ve 5yıl sonra dünyanın en cazip mesleklerini şöyle sıraladı:
Aktüerya Danışmanlığı,Yapay zeka uzmanlığı,Robot Mühendisliği,3D Yazıcı Mühendisliği, Bulut Hesaplama Uzmanlığı, Giyilebilir teknolojıler Mühendisliği,Geriatri ve Geriontoloji uzmanlığı, Veri Analiz Mühendisliği, Web tasarım uzmanlığı, Siber güvenlik Mühendisliği, Robot koordinatörlüğü, Application Mühendisliği, Epidemiyalog, Psikoloji Mühendisliği, Robot Hukuku.

Öğrencilerin mezun olduğu üniversite ve bölüm dışında üst yetkinlik becerilere de sahip olmasının çok önemli olduğuna değinen Turgay Polat,  Algoritma, kodlama, Machine learning( makine öğrenmesi), Giyilebilir teknolojiler,Nesnelerin interneti, Yapay zeka, Big Data, Siber güvenlik gibi becerilerden en az birini iyi derecede öğrenmenin gerekli olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin üniversiteden mezun olduklarında CV’lerinde; İletişim ve yeni dünyanın teknolojik temelli becerilerine sahip olmanın,  girişimci olmanın , yabancı dil ve diller bilmenin, güçlü referanslara sahip olmanın yer almasının  önemli olduğunun altını çizdi.