Doğa İçin Çarpan Kalplerimiz

Kalbimiz doğa için çarpıyorsa ülkeler, mesafeler hep yakın olur.

Fransa’dan yola çıkarak Hindistan’a kadar birçok ülkeyi dolaşan genç aktivistler Victoria ve Johan geçen hafta  konuğumuz  oldu.

Permakültür Kulübü öğrencilerimiz, bu iki çevre dostu ile tanışma fırsatı buldular ve okulumuzda çevreyi korumaya yönelik yaptıkları çalışmaları tanıttılar..Permakültür bahçemizi, kompost alanımızı, hayvanlarımızı ve  küçük ekosistemimizin işleyişini anlattılar.

Victoria ve Johan’dan çevre duyarlılığı için yaptıkları yolculukta edindikleri deneyimleri dinlediler.Doğa severlerin bu diyalogu çok etkileyiciydi.

Bu iki genç aktivist, UNESCO Green Citizens programı tarafından destekleniyorlar. Yolculukları sırasında birçok ülkede çektikleri  çevre çalışmaları videolarını bu programın global sayfasında yayımlayacaklar.

Umut ediyoruz ki öğrencilerimizin çevreyi korumak için yaptıkları çalışmalar, dünyanın bir başka ülkesindeki gençler için ilham kaynağı olur.

Bu eşsiz gezegen hepimizin evi, kalplerimiz daima onun için çarpacak…