Doğal diş macunu ve doğal krem atölyesi

2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı, Saint Michel, Notre Dame de Sion Çevre/ Sürdürülebilir Yaşam  Kulüpleri atölye çalışmalarının ikincisin gerçekleştirmişlerdir.

Bu atölye çalışması Saint Michel’de yapılmıştır. Permakültür çalışmalarının okulda yapılmasına katkıda bulunan Ferdağ Sezer ve kulüp öğretmenleri öncelikle, öğrencilere doğal gıdalar gibi doğal temizlik ve bakım malzemeleri kullanmanın insan sağlığı açısından önemi, doğal çevreye olan olumlu katkısı anlatıldı. Diş macunu ve Doğal krem yapımında kullanılacak malzemeler tanıtıldı. Yapım aşamaları anlatıldı.

Öğrenciler, doğal diş macununda; Hindistan cevizi yağı,deniz tuzu, karbonat, nane yağı kullanmışlardır. Doğal kremde ise, hindistan cevizi yağı, zeytin yağı, e vitamini, gül ve lavanta yağı kullanılmıştır. Bu malzemeler, insana ve doğaya zarar vermemektedir. Öğrenciler gruplar halinde, birbirlerine yardımcı olarak, büyük ilgi ve mutlulukla ürünlerini hazırlamışlardır.

Bu atölye çalışması ile öğrenciler, kimyasal malzeme kullanılmadan hem ucuz hem de pratik olarak, temizlik ve bakım ürünleri hazırlamanın mümkün olduğunu görmüşlerdir.

Her biri bu ürünlerin yapımını, kendi aileleri ile diğer arkadaşlarıyla paylaşarak yaygınlaşmasını sağlayacaktır.Dolayısıyla sağlıklı yaşam ve doğal çevrenin korunmasına katkıda bulunmuş olacaklardır.