Doğru Tercih, Motivasyon ve Başarı Öyküleri

1. Ocak   2019 Pazartesi  günü 12. sınıf öğrencilerimiz,  okulumuzda gerçekleşen ‘‘Doğru Tercih, Motivasyon ve Başarı Öyküleri» konulu konferansa katıldılar.

Eğitimci- Yazar Sait Gültekin’in   konuşmacı olarak katıldığı konferansta,’’ Başarılı olmak için ne istediğini bilmenin, Fark yaratabilmenin, Merak etmenin önem’’i üzerinde duruldu.

Sait Gültekin sadece sınavdaki puanla ve okuldaki notlarla başarılı olunamayacağını,  öğrencilerin nasıl bir fark yaratabileceklerini düşünmelerini, özellikle iş dünyasında tercih edilmeleri için   ‘’Benim diğerlerinden farkım ne olacak ?‘’sorusuna yanıt bulmalarını tavsiye etti.

Sınav Kaygısına da değinen konuşmacı, kaygının normal olduğunu, fakat bu kaygının işin ciddiyetinden kaynaklanan bir  kaygı olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca konferansta zor koşullarda ve imkansızlıklar içinde gerçekleşen başarı örnekleri üzerinde de duran Gültekin, öğrencilere  kendi bahanelerini  farkettirerek; imkânsızlıklar içinde dahi içindeki azmi canlı  tutmayı başaranların hedeflerine ulaşabileceğini hatırlattı.

Sadık Gültekin, hayatın bir maraton olduğunu ifade etti ve  kişinin nasıl davranıp nasıl devam edeceğini ve ne istediğini bilmesinin önemini vurgulayarak konuşmasını bitirdi.