Dönüşü Muhteşem Olanlara

Okulların yüz yüze eğitime geçmesi ile birlikte devam eden bir sürü yasaklarla, kendimizi müziğin tutku dolu ritmine bırakmak, paylaşımlarımızın artması için en içten yol oldu.  Kısa sürede gördük ki birlikte çalmayı, çalarken eğlenmeyi, rekabet etmeyi ve  başarıyı kucaklamayı çok özlemişiz. Elbetteki her çalışma başarı ile sonuçlanmıyordu ama keyif almak kendimizle duyduğumuz gururu arttırıyordu. Birlikte öğrenmek başarıya giden en önemli yol oldu. Birlikten kuvvet doğdu  ve  her teneffüs iki arada bir derede yapılan bütün çalışmalarımızın dönüşlerini almaya başladık.

Henüz bir dönemi bile bitirmeden uluslararası platformda başvurduğumuz 5 yarışmanın 4 tanesinden güzel haberlerimizi aldık. Bunlardan ilki American Edition International Contest yarışmasından 16-19 yaş grubu katılımcılar arasında orkestra öğrencilerimiz jüri tarafından  3.lük ödülü ve yine aynı yarışmanın vokal kategorisinde yarışan bir öğrencimizin 2.lik diploması ile değerlendirildi. Bir hafta geçmeden İspanya’da yapılan World Art Games International Art Media Contest  16-19 yaş grubu katılımcılar arasında da bir başka orkestramız jüri tarafından 1.lik ödülü ile değerlendirildi. Yarışmaların sonuçları arka arkaya gelirken İtalya’da yapılan The Song yarışmasından da vokal kategorisinde katılan bir öğrencimiz 2.lik diploması ile ödüllendirildi.

Farklı zamanlarda gelen derecelerin sertifikalarını verirken gençlerimizin yüzündeki gurur görülmeye değerdi. Birbirlerini tebrik etme şekilleri araya giren mesafelere yenik düşmediğimizin en büyük ispatı oldu.

Dünyanın farklı yerlerinden başvuran katılımcılar ile rekabet etmek heyecan vericiydi. Ayrıca uluslararası platformda görev almış pek çok yetkin jüri üyeleri tarafından değerlendirilmek ve emeğimize bir değer biçilmesi, bizi de onurlandırdı.

Bu şekilde müziğin evrensel dilini bir kere daha okuyup, söyleme fırsatı bulduk. Ne mutlu ki sanatı seven, sanatla var olmayı seven ve sanatın da var olması için elinden gelen çabayı gösteren  gençlerimiz var.

Yapılan her çalışma fedakarlık ister. Ne yaparsanız aşk ile tutku ile yapmak gerekir. Ancak bu şekilde yaptığınız işten keyif alabilirsiniz ve emeğiniz sizi onurlandırır. Her anını müzik yaparak geçiren sevgili öğrencilerimize kucak dolusu sevgiler.