Ekmek Atölyesi

Çevre/sürdürülebilir Yaşam Kulübümüz, Permakültür eğitmeni Ferdağ Sezer eşliğinde ekmek yapımı atölyesi gerçekleştirmişlerdir. Ferdağ hanım öncelikle öğrencilerle, ekmeğin tarihçesini, sofralardaki önemini, vitamin değerini ve doğal ekmek tüketiminin insan sağlığı açısından önemini içeren bir sohbet gerçekleştirmiştir.

Daha sonra kullanılacak malzemeleri de tanıtarak yani un,tuz,maya ve su kullanarak ekmek yapımını hep beraber gerçekleştirmişlerdir.Bütün malzemelerin karıştırılıp hamur haline getirilişini,bekletilip mayalanmasını ve sıcak fırında pişirilişini aşama aşama eğlenceli bir şekilde öğrenmişlerdir.

Öğrenciler pişirdikleri ekmekleri, okuldaki arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaşarak büyük mutluluk yaşamışlardır.

Bu atölye çalışması ile öğrenciler, her yetişkin bireyin kolaylıkla ekmek yapabileceğini, temiz ve ucuz gıdaya biraz emek harcayarak ulaşmanın mümkün olduğunun farkına varmışlardır.