Etkin Ders Çalışma, Motivasyon ve Üniversite Sınavına Hazırlığın Püf Noktaları

1. ve 12. Sınıf öğrenci ve velilerine yönelik olarak ’Etkin Ders Çalışma, Motivasyon ve Üniversite Sınavına Hazırlığın Püf Noktaları’’ konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Cihan Yeşilyurt’un konuşmacı olarak katıldığı seminerde, hedef belirlemenin motivasyon ve sınav başarısı üzerindeki etkileri ve  planlı ve sistemli çalışma ile belirlenen hedeflere ulaşılabileceği  anlatıldı.

Sınava hazırlık sürecinde fiziksel, zihinsel ve psikolojik dayanıklılığının önemi üzerinde duran Cihan Yeşilyurt, öğrencilerin bu süreci verimli ve sağlıklı bir şekilde yönetebilmeleri önerilerde bulundu.

YKS’de yeni nesil sorulara da değinen konuşmacı, bu soruların bilgiyi anlamaya, yorumlamaya, muhakeme etmeye ver gerçek yaşamla ilişki kurmaya yönelik olarak hazırlanmış sorular olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin kendilerini değerlendirmeleri için  deneme sınavlarının önemini vurgulayan Cihan Yeşilyurt, özellikle YKS’de yeni nesil  sorularda kitap okuma alışkanlığı olan öğrencilerin daha başarılı olduğunu ve kitap okumanın önemini vurguladı.