Ferrante Ferranti’den “ Güneşin İzleri”

23 Kasım 2016 Çarşamba gecesi fotoğraf sanatçısı Ferrante Ferranti’nin  “Güneşin İzleri” sergisi kalabalık bir topluluğun önünde gerçekleşti.

Saint- Michel Lisesi fikrin ortaya atılmasında ve gerçekleşmesinde öncü olmuş olsa bile İstanbul’daki diğer 5 Fransızca Eğitim veren Özel Liselerin her biri bu ortak ve birleştirici fotoğraf çalışma projesine katılmayı arzu etmişlerdir. Bu proje bizi farklılıklarımız içinde birleştirirken benzerliklerimizi ve günlük koşuşturma içinde öğrencilerin hatta bizlerin farkına varmadığı bireysel ve büyüleyici ayrıntılara ışık tutmuştur.

Jean-Michel Ducrot,lise müdürümüz, konuşmasında, yüzlerce nesillerin ayak izlerini taşıyan bu merdivenlerden her gün çıkabilmenin  ve aynı zamanda bu tırabzanlara her gün dokunabiliyor  olmamızın büyük bir şans olduğunu hatırlatmıştır.

Sanatçımız Ferrante Ferranti düzenli olarak seyahat eder ve bu doğrultuda çok özel bir ışık algısı ve zamansız bir estetik gözlem duygusu vardır. Sanatçının bu çalışması eserlerinin gücünü ve özel olduğunu kanıtlamaktadır. Onun sayesinde hep beraber tam olmanın duygusunu yaşıyoruz.

Kendisini, sanatçı rezidansımızda ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Işığın bir mekana veya bir nesneye dokunduğu zaman tatmin olmayıp, ancak gölgelerle bir araya geldiğinde ulaştığı birkaç saniyelik mükemmel dengeyi, deklanşörüne bastığı dakikalar içinde yakalamayı nasıl başardığına şahit olduk.

Müdür Bey sanatçıya teşekkürlerini sunarken Mathieu Ferrier ‘ye de fotoğrafları işlerken ki yardımları için teşekkürlerini sundu. Ferrante Ferranti söz aldığında istisnasız her okulda gördüğü sıcak karşılamadan ne kadar memnun kaldığından, iletişim sorumlularının ortaklaşa gerçekleştirdiği harika çalışmadan ne kadar etkilediğinden bahsetti. Konuşmasını okulların müdür ve öğretmenlerine teşekkür ederek tamamladı.

Fransız Konsolosu, Bertrand Buchwalter, Fransızca eğitim veren okulların ve öğrencilerinin Fransızca eğitim aldıkları okul hayatlarında enerji ve güçlerini bir araya getirerek bu tür kültürel aktiviteler yapmalarının önemine değindi.

Eserler, 5 Aralık tarihine kadar Saint- Michel Lisesinde sergilendikten sonra diğer Fransız okullarında yollarına devam edecektir. Saint- Benoit, Saint-Puchérie, Saint-Joseph, Notre Dame de Sion (İlköğretim, Lise)

Petit Journal’in etkinlikle ilgili haberleri için buraya tıklayınız