15-21 Haziran 2025 tarihleri arasında Hazırlık ve 9. sınıflardan 11 öğrenci Le Cordon Bleu Paris’te aşçılık dersleri aldı ve öğretmenleri Alin Oskan eşliğinde şehri ziyaret etti. Gezi sırasında öğrenciler hem yemek yaparken hem de alışveriş yaparken Fransızca konuşma fırsatı buldular. Öğrencilerimiz Paris sokaklarında dil pratiği yapmaktan mutluluk duydular. Kısa sürede fark ettiler ki sadece anlaşılmakla kalmıyorlar aynı zamanda en gündelik durumlarda bile kendilerini ifade etmekte zorluk çekmiyorlar. Gezinin asıl amacı Le Cordon Bleu Paris’te Fransızca aşçılık dersleri almaktı. Her gün oraya gittik ve
büyük bir restorana servis edilen nefis yemekler öğrenip pişirebildik: Çikolatalı makaronlar, çilekli tart, ahududulu ekler…. Clos du Roy’dan serbest gezen tavuk. Tüm bu yemekler damak tadımızı gıdıkladı. Öğleden sonraları yemek atölyelerinden sonra etrafta dolaşma ve başkentin en sembolik yerlerinden bazılarını ziyaret etme şansımız oldu: Garnier Opera Binası Arc de Triomphe Louvre ve Eyfel Kulesi….. bir bateau mouche ile Seine nehrinde yelken açtık. Tüm bu görüntüler kalplerimize kazınmış olarak kalacak ve bu eşsiz deneyimi asla unutmayacağız.