Fransa gezisi

Her sene olduğun gibi bu sene de hazırlık öğrencileri ile beraber Fransa’ya gittik. Bu sene önce Paris, ardından da Nantes şehirlerini ziyaret ettik. Gezimize Grevin müzesi ve Champs-Élysées ile başladık. Hard Rock Café’deki akşam yemeğimizden sonra otelimize döndük ve dinlendik.

İkinci günümüzü Disneyland’da geçirdik ve akşam yemeğimizi de orada, Planet Hollywood restauranında yedik. cuncu gun yoğun ve yorucu bir gün oldu. Tüm Paris’i metroyla gezdik: Notre Dame Katedrali, Louvre Müzesi, Sacré-Coeur, Eiffel Kulesi. Ayrıca Seine Nehri’nde “Bateau Mouche” la küçük bir Paris turu yaptık. Sonraki gün hızlı trenle Nantes’a geçtik. Orada Les Machines de l’île ve Château des Ducs de Bretagne’ı gezdik. Cuma günü İstanbul’a dönüş günümüzdü.

Bu gezi bir yandan öğrencilerin tüm bir yıl boyunca öğrendikleri kültürü ve ülkeyi birebir görüp tanıma fırsatı verirken diğer taraftan Fransızcayı pratik etmelerini sağladı.