Fransa (Paris – Lyon) Seyahati

24 Hazırlık sınıfı öğrencisi, 11 Haziran 15 Haziran tarihleri arasında, muavinleri İpek Uzbil, öğretmenleri Alin Oskan eşliğinde Paris’i ve Lyon’u ziyaret ettiler.

Paris gezisi Saint-Michel meydanındaki gezintiyle başladı ve Champs-Elysées’deki gezintiyle devam etti, orada öğrenciler alışveriş yaparken Fransızca konuşma fırsatı buldular.

9 ay yoğun Fransızca eğitimi gördükten sonra büyük bir sevinçle Paris sokaklarında Fransızca konuşarak pratik yapabildiler. Konuştuklarında anlaşıldıklarını gördüler ve daha da önemlisi günlük hayatta kendileri ifade etme konusunda bir sorun yaşamadıklarını anladılar. Gün, öğrencilerin portre ve karikatürlerini çizdirme fırsatını buldukları Montmartre mahallesindeki ressamları da ziyaretle devam etti. Öğrencilerin yedikleri kreplerin ve şekerlemelerin tadı hala damaklarında. Gün, Hippopotamus restorann meşhur et yemeklerini tadarak son buldu.

Ertesi gün çok yoğun bir gündü. Önce grup, Paris’i Eiffel kulesinden seyretti. Öğrencilerin fotoğraf çekmesi için en güzel yerdi. Gün, Seine nehri üzerinde yapılan, ve Seine nehri kıyılarında bulunan tarihi eserleri yakından görmemizi sağlayan tekne gezisiyle devam etti. Günün üçüncü ziyaret yeri Louvre müzesi’ne ayrılmıştı, orada rehberimiz, gezerken gördüğümüz Monalisa, Venus ve Samothrace zaferi gibi birçok  heykel ve tablo hakkında gerekli açıklamaları yaptı. Tabii ki Grevin müzesi ziyareti unutulmadı, orada da öğrenciler, Fransız tarihinde rol oynamış ünlü kişilerin, yaşayan ve yaşamış ünlülerin mumdan yapılmış heykellerini gördüler. Akşam yemeği, lezzetli bir yemek için “ Hard Rock Café “ deydi.

Okul gezisinin üçüncü gününü, grup en büyülü alemde; Disneyland’da geçirdi. Meşhur eğlence parkı Disneyland’a çeşitli oyunları deneyen öğrencilerimiz çok güzel vakit geçirdiler. Bütün gün Mickey ve Minnie kulaklarıyla dolaşmak eğlenceliydi. Öğrenciler Uyuyan Güzel’in şatosunun önünde fotoğraflar çektiler. Geçit töreni onları büyüledi. Planet Hollywood’daki akşam yemeği rahatlama anıydı.

İkinci frankofon durağımız yeşil, aktif, hareketli ve çekiciliğini koruyan Lyon’du. Grup, şehrin en güzel yerlerini keşfetti. Yaya alanı, geniş mağaza seçeneği içeren gerçek bir cennetti. Rhône nehri üzerindeki tekne gezisi ve Confluences müzesi ziyareti unutulmaz anlar olarak hafızalarına kazıldı.

Son gün, dönüş günü olduğu için öğrenciler çok üzgündüler.

Tüm öğrenciler, Paris’in ve Lyon’un merkezinde kaldıkları, şehirleri tanıdıkları ve yerinde Fransızca konuşabildikleri için çok mutluydular.