“Fransa’da Yükseköğretim”

Fransada üniversite okumak isteyen öğrencilerimiz için destekçimiz olan Campus France İstanbul müdürü Serpil Gün 25 Eylül 2020 tarihine 12.sınıf veli ve öğrencilerine online seminer verdi.

Seminerin başında, Okul Müdürümüz Jean-Michel Ducrot, başvurularda öğrencilerin yanında olduğumuzu ve ekip olarak her türlü desteğin verileceğini ifade etti. Ticaret ve mühendislik okullarına başvurmak isteyen öğrencilerin kendisinden randevu alacaklarını açıkladı. Ayrıca, öğrencilerimizin YKS sınavına girmelerinin öneminden bahseden müdürümüz, Fransa başvuruları sürecinde özel danışmanlık ofislerine gerek duyulmayacağını özellikle belirtti.

Campus France’ın tanıtımı ile konuşmasına başlayan Serpil Gün, sonrasında Fransa’da Yükseköğretim sistemi konusunda bilgiler verdi. Üniversiteler, mühendislik okulları, işletme ve ticaret okulları ,sanat okulları, mimarlık okulları,ve enstitüler gibi farklı öğrenim  kurumlarının bulunduğu sistemde, bu okullara başvuru koşulları ve maliyetler hakkında bilgiler aktardı.

Bu sene değişen Tıp eğitimi başvuru sistemi hakkında bilgi vererek, öğrencilerin eğitim için 2 seçenekleri olduğunu açıkladı. Ayrıca uzmanlık süreci ve eğitim süresini anlattı. Mühendislik ve ticaret okullarının başvurularının bireysel olarak yani Campus France üzerinden yapılmadığı açıklanarak şartlar ve eğitim süreleri hakkında bilgiler verildi.

Mimarlık başvuruları için öğrencilerin okulların portfolyo istekleri konusunda dikkatli araştırma yapmaları gereği vurgulandı.

Öğrenciler  tek bölüm ya da birbirine yakın bölümler seçerken 3 ayrı üniversite ve iki mimarlık okulu seçebiliyorlar

Serpil Gün, bu süreçte öğrencilerin Fransızca notlarının, Delf sonuçlarının ve motivasyon yazılarının Campus France sitesinden okulları inceleyerek yazılmasının önemini vurgularken  gerekli belgeleri anlattı.

Daha sonra velilerimizin soruları cevaplanarak, başvuru sürecinde veli ve öğrencilerimizin Medyatek sorumlusu Serpil Turan, Zerrin Sidar Cantürk ve Gülgün Özer’e başvurabilecekleri açıklandı.

Fransa’da eğitim 2020