Fransız Liseleri Ortak Felsefi Okumalar

Pandemi ortamının yarattığı olumsuz duygulardan uzaklaşmak , iletişim ihtiyacını gidermek ve ortak okumalarla paydaşlık duygusu yaşamayı amaçladığımız Fransız Liseleri Felsefe Okumaları etkinliğinin ilkini gerçekleştirdik.

Saint Michel Lisesi projesi olarak hayata geçirdiğimiz , Sainte Pulcherie ,Saint Benoit, Saint Joseph ve İzmir Saint Joseph Liselerinin öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen ilk oturum için seçtiğimiz kitap, Albert Camus’nun Veba adlı romanıydı.

Tartışmaları için öğrencilere , kitaptan alıntılar yapılarak beş tema verildi :

• Felaketler oldukça kimse kendini özgür hissedemez.
  • Dürüstlük , bu durumda mesleğini yapmaktır.
  • Tek başına mutlu olmakta ,utanılacak bir yan vardır.
  • Salgınlar sıradan insanların mücadelesidir büyük insanların başarısı değil.
  • Ölüm ihtimaline karşın insanları gönüllü olmaya çağırmak ne kadar etik bir davranıştır ?   önermeleri üzerinden gerçekleştirilen tartışmada öğrencilerin değerli ve son derece özgün bakış açıları ile çok keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik.

Gelenekselleşmesini arzu ettiğimiz bu etkinliğin bir sonraki ev sahibi okulu Sainte Pulcherie Lisesi olacaktır. Şimdiden keyifle geçeceğini düşündüğümüz ve yeni bir okuma ortamını paylaşacağımız etkinliğin heyecanı içerisindeyiz.