Fransızca MUN Kulübü NATO’da!

12-14 Aralık 2019 tarihleri arasında NATO Parlamentosu Modeli,  İzmir Tevfik Fikret Lisesi’nde ikinci kez gerçekleştirildi.

MUN Kulübü öğrencilerimiz uluslararası ilişkiler dünyasında yeni bir deneyim kazandılar. Birleşmiş Milletler konferanslarından sonra NATO’nun meşruiyeti sorgulandığı bir dönemde böyle bir çalışmaya katılan genç  diplomat adaylarımız çalışmalarına katma değer katmış oldular.

Bu atmosferde, Tevfik Fikret Lisesi  Türkiye’de ve dünyada yegane NATO Parlamentosu Modelini düzenleyerek alıştığımız yoldan çıkmaya neden  karar verdi?

Bu bir tesadüf değil. NATO ve İzmir’in  ortak tarihi 1952’ye dayanıyor. O zamandan beri şehir NATO askerlerini ağırlıyor ve yaşamaları için askerlere  bir mahalle ayırdı.

Konferansın,değerlerine sahip çıkan,barış yoluyla krizleri çözmeye çalışan birlik teması çerçevesinde  29 ülkeden katılımcılar,  hybrid savaşları, ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilişinden sonra  durumun ne olacağı, Akdeniz’deki göç problemleri  gibi konuları tartıştılar.

ABD, Fransa ve Almanya gibi büyük ülkeleri temsil eden öğrencilerimiz için büyük bir meydan okuma gerçekleştirdiler… hem de en iyi şekilde üstesinden geldiler!