Galatasaray Lisesi’nde MUN randevusu

Bu sene İngilizce MUN kulübünün ilk durağı tarih kokan binası ile Galatasaray Lisesi oldu. 23 – 26 Aralık tarihleri arasında süren GSLMUN konferansına okulumuzdan 13 öğrenci çeşitli komitelerde delege olarak yerlerini aldılar. Fransa, Kanada, Arnavutluk, Macaristan ve Suriye temsil edilen ülkelerdi.

2 öğrenci dışında tüm öğrenciler için GSLMUN ilk MUN macerası oldu. Bu konferans sayesinde öğrenciler sene başından beri kulüpte öğrenilen bilgileri somutlaştırdılar. Geçen seneden deneyimli olan öğrenciler ise komitelerinde konuşma becerilerini ilerletip entelektüel tartışmalarla konferansı geçirdiler.

Cumartesi günü kısa bir açılış töreninin ardından öğrenciler ilk oturum için yerlerini aldılar. Büyük bir heyecanla başladıkları parkuru sonraki günlerde daha emin bir tavırla tamamladılar. Konferans güzel hatıraları barındıran fotoğraflar, sunumlar ve tabii ki MUN konferanslarının vazgeçilmezi ödül töreni ile son buldu. İlk katılımları olmasına rağmen silahsızlandırma komitesinde olan Benyamin Mirzaei (10A) ve dekoloniasyon komitesinden Eda Güçhan (9D) yüksek katılım ve sağlam fikirleriyle Onur mansiyonu (Honorary mention) aldılar. Bundan dolayı her ikisini de kutluyoruz!

Bol kahkaha, bazen atışmalara varan tartışmalar, fikir alışverişleri ile geçen 4 günlük MUN serüveni güzel bir şekilde son buldu. Öğrenciler 4 günün ardından kurdukları güzel arkadaşlıklarla konferanstan ayrıldılar.

Sıra HASALMUN’de!