Gençler Türkiye Yelken Birinciliği

4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde İzmir-Çeşme/Ilıca’da düzenlenen Türkiye Yelken birinciliğine öğrencimiz Cansu, Genç Kızlar İstanbul 1.si olarak katıldı. Oldukça rahat geçen uçak yolculuğumuzun ardından İstanbul’dan birinciliğe katılan diğer okul öğrencileriyle İzmir Adnan Menderes Havalimanına indiğimizde yavaş yavaş denizin bizi çektiğini hissediyorduk. Çeşme, Ilıca’ya vardığımızda nefis bir hava ve deniz gerçekten de huzur vadediyordu. Otele yerleşmek fazla zaman almadı. Bir an önce bir şeyler atıştırmak üzere deniz kıyısında bir kafeye yöneldik. Daha sonra tekneler gözden geçirildi, küçük bakımlar yapıldı ve akşam istirahat yapmak üzere otele gelindi. Gençler pek belli etmemeye çalışsalar da heyecanları, tavır ve davranışlarından bulundukları ortama yayılıyordu. Neyse ki, bu heyecanları güzel bir uyku çekmelerine engel olmamıştır.

Sabah, dinlenmiş bir şekilde uyandılar. Sıkı bir kahvaltıdan sonra hazırdılar. Marina’ya yol alıp teknelerin hazırlıklarını yapmak üzere adeta tekneleriyle bütünleşerek çalışmalarına başladılar. Bütün sporcular, teknelerinin eksiklerini gidermekle uğraşırken yarışma startının verilmesi öğlen 12.00’ı bulmuştu. Yarışların ilk gününde hava yarışlar için oldukça elverişli bir ortam sunmuştu. Sporcuların konsantrasyonu tamdı. Öğrencimiz Cansu, gün sonunda yapılan puantajda üçüncü sırada yer almıştı. Bu, oldukça iyi bir dereceydi. İkinci güne uyandığımızda oldukça fazla bir rüzgar vardı. Marina’ya ulaştığımızda yarışma heyeti teknik bir toplantı yapıp durumu anlattılar ve rüzgarın daha da artacağını söylediler. Bu durumda yarışların yapılamayacağını ve biraz daha beklemeyi öngördüler. Tahminler doğru çıktı ve yarışlar aşırı rüzgardan dolayı yapılamadı. Kurallar gereğince birinci günün sonuçları geçerli olacaktı ve bu durumda sevgili öğrencimiz Cansu’nun Türkiye Üçüncülüğü anlamına gelmekteydi. Tebrikler Cansu!