Gezi çerçevesinde paylaşımlar

Geçtiğimiz cuma günü, öğrencilerimiz iki gezgin bisikletçi ile karşılaşarak Fransızca görüşme şansı yakaladılar.

Şubat ayında medyatek’te gezi konusu işleniyor; konu,Türkiye ve dünya haritası eşliğinde öğrenciler ve okul çalışanlarının gezi hatıralarıyla tamamlanıyordu. Bu bağlamda, 17 Şubat Cuma günü yirmi civarında öğrencimiz, İstanbul’da bir süreliğine vakit geçirecek olan iki gezgin Manon ve Jaime ile karşılaşma fırsatı yakaladı.

Bu, aslında spor öğretmeni ve kütüphane görevlisi olan bu çiftin ilk yolculuğu değil. Bu seferki seyahat planlarında, kenfilerine daha fazla zaman ayırarak bisikletle iki kıta geçmeye karar vermişler. Eylül başında Endülüs’ten yola çıkarak son durak olan Çin’e doğru yola koyulmuşlar. Onlara göre bu ulaşım şekli farklı tanışıklıklar sağlamalarına yardımcı oluyor, kaldı ki şu geçen 5 ayda çok güzel deneyimler yaşamışlar.

Sadece sportif ve insani bir geziden çok, bir dayanışma gezisi. Nitekim çift, fon toplamak ve bir İspanyol insani yardım kuruluşunu tanıtmak amacıyla bu yolculuğa çıkmıştır.

Öğrencilerimiz onlara motivasyonları,gezi şartları ve yol boyunca karşılaştıkları insanlarla ilgili birçok soru sordular.Fransızca konuşarak geçirilen bu paylaşım anları sosyal yardım kulübü öğrencileri için çok zevkli oldu.