Globalleşme ve Ulusal Bölünme Temaları Üzerine SMUN 2019

Saint-Michel Lisesi İngilizce ve Fransızca MUN kulübü öğrencileri, 3üncü MUN konferansını düzenleyerek bir kez daha uluslararası diplomasinin engin sularına katıldılar.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen SMUN konferansı 106 katılımcının oluşturduğu 6 komiteyle 2 dilde yapıldı. Haftalarca hazırlık yapılan bu organizasyon, artık her yıl beklenen bir Birleşmiş Milletler randevusuna dönüştü.

Bu gün, bu tür MUN konferanslarına özgü zamanlanmış ve düzenlenmiş bir programa göre yapıldı.

Okul Müdürü Sayın  Jean-Michel Ducrot ve organizasyon  ekibinin konuşmalarını yaptığı açılış töreninin ardından  katılımcı çırak delegeler kendi komitelerine gittiler. Komitenin işleyişini düzenleyen protokolü öğrendikten sonra, öğrenciler çeşitli konuları derinlemesine tartışmaya ve ülkelerinin konumunu savunmaya başlayabildiler.

Bu yoğun ve disiplinli çalışmaların içinde MUN’u düzenleyen öğrenciler  dinlenme aralarını tabii ki planlamıştı çünkü bu yoğun tartışmalardan sonra herkes dinlenmeyi hak etmişti ! Müzik eşliğinde yenilen çeşitli kurabiyeler, dondurmalar, baklavalar tüm katılımcıları mutlu etti.

Birleşmiş Milletler dünyasının keşif günü, diplomasi ve fikir birliği ışığının altında  herkesin bir araya geldiği ve paylaştığı bir kapanış töreniyle sona erdi.

Bu MUN konferansını başarıya ulaştıran tüm öğrencileri tebrik ediyoruz!