Görme Engelliler Futbol Maçı Etkinliği

Siz hiç görme engelli bir insanın yerine kendinizi koydunuz mu?

Bizler geçen hafta bunu yaşadık.

15 Mayıs Çarşamba günü, Saint Michel Lisesi Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü olarak,öğrencilerimize farkındalık kazandırma amacıyla,Türkiye Görme Engelliler Derneği Futbol Takımı’nı kulübümüz öğrencileri ile dostluk maçı oynamaya,okulumuza davet ettik.

Kısa bir tanışmadan sonra öğrencilerimize kurallar tanıtıldı.Her iki takımın oyuncuları da spor kıyafetleri, spor ayakkabıları ve siyah göz bantları ile sahaya çıktılar. Görme engelli oyuncuların ve aynı zamanda öğrencilerimizin de oyunu takip edebilmesi için çıngıraklı top kullanıldı. Yaratılan bu eşit koşullar altında oyun keyifle devam etti.

Maçın ardından görme engelliliğin doğuştan veya sonradan olması konusunu , kendilerine nasıl yaklaşılmasını beklediklerini, toplumsal önyargıları ve devletin engellilik konusunda eksiklerini dile getirerek zihin açıcı bir konuşma gerçekleştirildi. Bu keyifli maç sonrası yemek eşliğinde güzel bir sohbet gerçekleştiren her iki takımın da oyuncuları güzel anılarla günü sonlandırdılar.

Yardımlaşma Kulübümüzün bu etkinliğinde esas amaç görme engelli bireylerin toplumsal yaşamımızda yaşadıkları zorlukları anlamak ve onların yaşamını kolaylaştıracak çözümler üretmekti.

Bu etkinlikle öğrencilerimizde, görme engelli bireylerle empati kurabilme ve farkındalık yaratma konusunda yardımlaşma bilinci aşılamayı hedefledik.

Son düdük çaldığında kimin kazandığının önemi yoktu. İnsan olabilmek, birbirini anlayabilmek en büyük kazanımlar arasında bir kez daha yerini alıyordu.