Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı: Hukuken Dikkat edilmesi gerekenler

Öğrencilerimiz için güvenli internet ve bilinçli sosyal medya kullanımına yönelik  bilgilendirme semineri düzenlendi.  Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Ahmet  Ayar’ın konuşmacı olarak katıldığı  seminerde öğrencilerimiz başta sosyal medya kullanımı olmak üzere internet ortamında nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında bilgilendirildiler.

İnternetin ve sosyal medyanın  olumsuz ve kötü amaçlı kullanıldığında tehlikeli bir araca dönüştüğünü belirtip, internet kullanırken çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. İnternet ortamında güvenli sohbet, öğrencilerin sohbet ortamında dikkat etmesi gerekenler, MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde geçen   sosyal medya kullanımında öğrencilerin dikkat etmeleri gereken maddeleri ve aksi takdirde olası sonuçlarını açıkladı.

Dijital ayak izinden bahsederek  internette paylaşılan   herhangi bir şeyin herhangi biri tarafından görülebileceğini, ileride örneğin iş görüşmelerinde kişinin  sosyal paylaşım ortamlarında yaptığı söylem, paylaşım, beğeni, fotoğrafın vb. göz önüne alınabileceğini ifade etti.”