HasalMUN’de Tarih Yolculuğu

Okulumuz İngilizce MUN öğrencileri 2017-2018 MUN parkurunun ikinci etabı için 15-18 Ocak tarihlerinde Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nin Maltepe Üniversitesi’nde düzenlediği Birleşmiş Milletler Konferansına katıldılar.

Öğrencilerimiz dokuz özel komitenin yer aldığı HasalMUN bünyesinde 1999 Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (HUNGA), Afrika Birliği (AU), Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Molotov-Ribbentrop Paktı olmak üzere dört farklı komitede yer aldılar.

Her bir delege farklı tarihi dönemeçlerde gerçekleşen kritik toplantı ve olayları yeniden düşünme ve geleceğe dair fikir üretme şansı buldu. Kimi  öğrencilerimiz 1939’da imzalanan Alman-Sovyet Saldırmazlık Paktı’nı yeniden deneyimlerken, kimileri 1999 yılının tarihi Bİrleşmiş Milletler Genel Kurulunda milenyuma dair kararlar almaya çalıştılar.

Yorucu olduğu kadar verimli geçen dört günlük etkinlik sonunda yeni deneyimler ve yeni dostluklarla okulumuza döndük. Dönüş yolunda artık tüm ekibin iki haftalık ara tatili tam anlamıyla hak ettiği konusunda bir karar almak hiç de zor olmadı.