Hazırlık ve 9. Sınıflarımıza Yönelik Entegrasyon / 12. Sınıflar Mentörlük Programı

Uzun bir aradan sonra yeni eğitim öğretim yılına  yüz yüze başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Her sene başında yaptığımız,  hazırlık sınıfı öğrencilerimizin okula daha rahat adapte olmalarını ve üst sınıflarla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla, 12. Sınıf öğrencilerimizin onlara  mentörlük yapmalarını içeren çalışmamızı gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz yıl okullarında olamayan 9. Sınıf öğrencilerimizi de aynı amaçla bu çalışmaya dahil ettik.

Okula yeni başlayan öğrencilerimizin, ilk sene uyum sürecinde yaşayabilecekleri sorun ve zorlukları azaltmak amacıyla yapılan mentörlük programı; öğrencilerimizin benzer deneyimleri yaşamış üst dönemdeki arkadaşları tarafından desteklenmeyi, aidiyet duygusu hissetmelerine yardımcı olmayı, yeni gelen öğrencilerin adaptasyon sürecine destek olmayı ve  okul ortamında birlik, beraberlik ve olumlu bir atmosfer yaratılmasını sağlamayı hedeflemektedir.

Bu amaçla gerçekleştirilen ve üç gün süren çalışma öncesi   12. Sınıflardan 40 öğrenci  seçildi ve program  ile ilgili bilgi verildi. Sonrasında hazırlık ve 9. Sınıf öğrencileri 4-5 kişilik gruplar halinde mentörlere dağıtıldı.

Önceden belirlenen  içerik doğrultusunda oldukça eğlenceli geçen programda, mentörler ve   Hazırlık/ 9. sınıf öğrencileri  çeşitli  grup etkinlikleri ile tanışma ve kaynaşma olanağı buldular.

Sene boyunca gruplarıyla iletişimi sürecek 12. Sınıf öğrencilerimize, çalışmaya verdikleri bu önemli katkı için teşekkür ediyoruz.

Tüm öğrencilerimize sağlıklı, mutlu ve  başarılı bir eğitim- öğretim yılı diliyoruz.