Her Şey Çocuklar İçin

Saint Michel Lisesi Dayanışma Kulübü ve Seramik Kulübü öğrencileri,2 Aralık Cumartesi günü, Fransız Kültür Merkezi’nde, Cercle Français ekibi tarafından organize edilen birçok firmanın sponsor olduğu ve tüm gün farklı yaş gruplarına etkinliklerin yapıldığı, Hatay’lı Çocuklara Yönelik Dayanışma Günü’ne katıldılar.  Fransız Kültür Merkezinde okullara ayrılan stantlarda seramik kulübü öğrencileri tarafından üretilmiş olan seramik objeleri satarak ,bağış kampanyasına katkıda bulundular.

Bu dayanışma gününde yaklaşık 400 katılımcı standları ziyaret etti ve sunulan etkinliklere katıldı.Öncelikle stantta sergilenen eserler daha sonra açık artırmaya çıkarılarak ,daha fazla bağış toplanmasına katkıda bulundu. Tüm bu bağışlar, geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklarla yerel olarak çalışan Füsun Sayek derneği ile ortak çalışmalar yapılması için yapıldığı belirtildi. Hazırlık sınıfından iki öğrencinin yaptığı seramik eserler çok beğenildi ve açık artırmada en yüksek bağışın kazanılmasını sağladı.

Öğrencilerimiz,  gönüllü olarak katıldıkları bu yorucu ama  anlamlı günün sonunda,  dayanışma etkinliklerinin artması ve daha fazla depremzede çocuğa katkıda bulunma dileklerini ifade ettiler.