İ.N.S.A ‘da Eğitim

11 Aralık Cuma gün  11. ve 12. sınıf  Fen  öğrencileri, İ.N.S.A’da eğitim gören üç Saint-Michel mezunu ve İ.N.S.A(Institut National des Sciences Appliquées) Rennes profesörü M. Le Gall ile görüşmeler yaptılar .

M.Le Gall Fransa’da 7 tane İ.N.S.A okulu olduğundan ve  Fransa’da bu okullara “Büyük Okullar” denildiğinden bahsetti. Her yıl, uçak, elektrik-elektronik, mekanik, kimya ve bilgisayar mühendisliği gibi altmış farklı alanda ortalama 5000 mühendis mezun olmaktadır.

İ.N.S.A’ya  sınavla değil öğrencinin hazırlanan dosyasının kabul edilmesiyle giriliyor.     M.Le Gall, Fen ve Fransızca derslerinin  not ortalamalarının 90-100 arasında olması gerektiğinin altını çizdi.

Okulun eğitim programı, iki sene herkesin girmesi gereken genel dersler ve son  3 yıl uzmanlaşma dönemi olmak üzere 5 sene sürmektedir. Eğitim sistemine uyumlarını kolaylaştırmak için yabancı öğrenciler  dolayısıyla Saint-Michel öğrencileri  uluslararası bölüme kabul ediliyorlar. Üniversite eğitim yılları sırasında tüm öğrencilerin, profesyonel bir staj yapmaları ve en azından 6 ay yurtdışında geçirmeleri gerekmektedir.

İ.N.S.A, devlet üniversitesi statüsünde olup eğitim ücreti oldukça uygundur. Birinci sınıf öğrencileri, İ.N.S.A kampüsünün içinde bulunan yatakhane ve yemekhane hizmetinden istifade edebilmektedir.

İ.N.S.A öğrencileri mezun olur olmaz çok kolay iş bulabilmektedir.