İdeaton Fikir Atölyesi

27 –28 Nisan 2024 tarihlerinde,okulumuz 11 fen sınıfı öğrencilerinden 7 öğrencimiz, Fizik Öğretmenimiz Volkan Gönen eşliğinde İzmir Tevfik Fikret Okullarında gerçekleşen ‘’idéaton’’ fikir atölyesi etkinliğine katılmıştır.

Eğitim, ekoloji, sanat, sağlık, enerji, endüstri konularında yapay zeka kullanılarak nasıl daha iyi bir gelecek tasarlanabileceği ile ilgili fikirlerin yarıştığı bu etkinlikte öğrencilerimiz 2 gün boyunca atölye çalışmalarına katılmış ve konuları ile ilgili olarak çalışmalarını  sunmuşlardır. Bu etkinlikte fransızcayı iyi konuşmaları da en önemli kriter olarak belirlenmiştir.

Etkinlik sonucunda 11-B sınıfı öğrencilerimizden Efe Kaan enerji kategorisinde ekibiyle birlikte hazırlamış olduğu projeyi sunarak birincilik ödülü almıştır. Diğer kategorilerde bulunan öğrencilerimiz ise çeşitli ödüller kazanmıştır. İzmir’de iki gün boyunca bu bilimsel fikir alışverişinde bulunan öğrencilerimiz keyifli bir zaman geçirmişlerdir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.