Ingiltere ve Amerika’da Eğitim…

İngiltere ve Amerika’daki yüksek öğrenimle ilgili bilgi içerikli   konferansa , 11. Sınıf ve konu ile ilgilenen 12. Sınıf öğrencilerimiz katıldı.

21 Kasım tarihinde gerçekleşen konferansın ilki, İngiltere’deki yüksek öğrenim ile ilgiliydi. British Council’de Eğitim Koordinatörü olarak görev yapan Semra Yalçın,  öğrencilere İngiltere’de eğitim ve yaşam  ile ilgili bilgiler verdi.

Sunumda, neden İngiltere, en çok tercih edilen programlar, eğitim ücretleri, kabul şartları ,nasıl araştırma yapılmalı , başvuru süreci, burslar, vize ve İngiltere’de yaşam gibi konulara değinildi.

Başvuru şartları (lise diploması, taranscript, akademik referans, niyet mektubu, İngilizce seviyesini gösteren resmi belge IELTS/TOEFL) ile ilgili bilgi verildi  ve IELTS sınavı hakkında açıklama yapıldı.

Ayrıca program seçerken uzun vadeli kariyer hedeflerin gözden geçirilmesinin, üniversitenin uluslararası ofis temsilcisi ile irtibata geçmenin, İngiltere’yi ziyaret imkanı vara Open Day’e katılmanın, diğer öğrencilerden görüş almanın ve eğitimden sonraki çalışma imkanlarını incelemenin önemi üzerinde duruldu.

Öğrencilerin; üniversite seçerken tercih edilen üniversitenin ilgilenilen alanda program sunması, kabul koşulları, İngiltere’nin hangi bölgesinde bulunduğu, bilimsel araştırma kalitesi-RAE, eğitim kalitesi, öğrenci devamlılık yüzdesi, öğrenci memnuniyeti, öğrencilerin işe kazanımı gibi sıralamaları dikkate almalarının   önemi belirtildi.

İkinci konferans, Amerika’daki eğitim ile ilgili olarak gerçekleşti.

Fulbright İstanbul Ofisi’nde eğitim danışmanı olarak görev yapan  Serin Alpokay, öğrencilerimize aydınlatıcı bilgiler verdi.

Konferansta ;öğrencilerin Amerika’da bir okul düşünüyorlarsa başvurularını yapmadan en aza bir yıl önce hazırlık yapmalarının, .notlarını yüksek tutmalarının, okul araştırması yapıp tercih yelpazelerini daraltmalarının, ders dışı sosyal aktivitelerine ve gönüllü çalışmalara katılmalarının, burs imkanlarını  araştırmalarının önemli  olduğu açıklandı ve   SAT -ACT sınavları ile ilgili bilgi verildi.