İstanbul’dan Saint Michel Interact Kulübü İftiharla Sunar!

Yaşadığın topluma hizmet etmek mi istiyorsun? Kendini geliştirmek mi istiyorsun? Proje fikirlerin mi var? O halde doğru yerdesin! Saint Michel Interact Kulübüne Hoşgeldin!

Interact nedir?

Interact Kulüpleri dünya çapında 14-18 yaş arası gençlere açık olan Rotary’e bağlı uluslararası sosyal yardımlaşma kulüpleridir. Saint Michel Interact Kulübü olarak bizler online olarak eğitim yaptığımız ve neredeyse hiçbir öğrenci kulübünün faaliyet göstermediği bir dönemde, 2020-2021 senesinde düzenlediğimiz kariyer gelişim konferanslarıyla “en başarılı kulüp” ödülünü aldık.

2022-2023 eğitim-öğretim yılımızın başında yüz yüze eğitime dönmemizle beraber öğrencilerimiz birbirleriyle daha da kaynaştılar ve daha iyi organize olarak proje yapmaya başladılar. Şu anda 24 üyeyle Saint Michel Lisesi’nin en kalabalık kulübüyüz. Pekiyi neler yapıyoruz?

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Etkinliklerimiz

Bir Kap Su Bir Kap Mama Projesi

Her sene olduğu gibi bu sene de sokakta yaşayan dostlarımız için çevremize su ve mama bıraktık.

Sakarya İlkokulu’na Kitap ve İhtiyacı Olan Öğrencilere Kışlık Kıyafet Bağışı

Bu sene Gaziosmanpaşa’da bulunan Sakarya İlkokulu’na kütüphane kurabilmeleri için kitap bağışında bulunduk. Daha sonra maddi sıkıntılar çeken öğrenciler için kışlık kıyafet, mont ve bot bağışı yaptık.

Çevre ve Permakültür Külübü ile Gerçekleştirdiğimiz Kedi Evi Boyama Atölyesi

Okulumuzda ve çevremizde yaşayan sokak hayvanları için Çevre ve Permakültür Kulübümüz ile birlikte 28 Kasım’daki kulüp saatimizde kedi evi boyama atölyesi gerçekleştirdik. Kedi evlerine erişmemiz konusunda bize destek oldukları için Şişli Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

Kariyer Gelişim Konferanslarımız

• Füsun Özsoy

Koç Üniversitesi’nde Resim Okutmanı olarak görev yapan Sayın Füsun Özsoy ile mimarlık ve sanatın gelişimi ile ilgili söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşimiz zoom üzerinden online olarak 17 Kasım’da yapıldı. Öğrencilerimiz için çok keyifli ve öğretici oldu.

• Metin Gazoz

Antrenör ve yönetici unvanlarına sahip Sayın Metin Gazoz ile okçuluk, milli takım ve olimpiyat kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşimiz zoom üzerinden 5 Aralık’ta yapıldı. Öğrencilerimizin Mete Gazoz’un kariyeriyle ilgili ve okçuluk hakkındaki sorularının yanıtlandığı çok keyifli bir söyleşi oldu.

Dilek Ağacı Projemiz

Yeni yıl için okulumuzun kantinine kurduğumuz ağaca sponsor Rotary’imizin bizim için bulduğu ihtiyaç sahibi bir okulun öğrencilerinin yani yıl için birer dileğini asıyoruz. Her öğrencimiz ve personelimiz ağaçtan bir dilek seçerek onu gerçekleştiriyor. Geçen sene yaptığımız bu etkinliği bu sene de devam ettireceğiz.

Ve tabii ki ikinci dönemde de birçok proje ve konferans bizleri bekliyor olacak!

Sevgilerimizle,

Burçak KOCA & Elif GÜLTAŞ EREN