İstanbul’dan Saint Michel Interact Kulübü İftiharla Sunar!

Yaşadığın topluma hizmet etmek mi istiyorsun? Kendini geliştirmek mi istiyorsun? Proje fikirlerin mi var? O halde doğru yerdesin! Saint Michel Interact Kulübüne Hoşgeldin!

Interact nedir?

Interact Kulüpleri dünya çapında 14-18 yaş arası gençlere açık olan Rotary’e bağlı uluslararası sosyal yardımlaşma kulüpleridir. Saint Michel Interact Kulübü olarak bizler online olarak eğitim yaptığımız ve neredeyse hiçbir öğrenci kulübünün faaliyet göstermediği bir dönemde, 2020-2021 senesinde düzenlediğimiz kariyer gelişim konferanslarıyla “en başarılı kulüp” ödülünü aldık.

2021-2022 eğitim-öğretim yılımızın başında yüz yüze eğitime dönmemizle beraber öğrencilerimiz birbirleriyle daha da kaynaştılar ve daha iyi organize olarak proje yapmaya başladılar. Şu anda 28 üyeyle Saint Michel Lisesi’nin en kalabalık kulübüyüz. Pekiyi neler yapıyoruz?

Pastamızı Çocuklar Üflesin Projesi

Kulübümüzdeki öğrencilerimizin doğum günleri için her ay daha önce hiç yaş pasta yememiş çocuklara pasta hediye ediyoruz. İlk pastamızı Aralık 2021’de Ağrı’ya gönderdik. Her ay göndermeye devam edeceğiz.

Dilek Ağacı Projesi

Yeni yıl için okulumuzun kantinine kurduğumuz ağaca Diyarbakır’da bulunan bir köy ilkokulunun öğrencilerinin dileklerini astık. Tüm Saint Michel ailesi bu ağaçtan seçtikleri dilekleri gerçekleştirdiler. Minik kardeşlerimize hediyelerini yolladık.

Kariyer Gelişim Konferansları

2021-2022’nin ilk döneminde Avukat ve Elektrik-Elektronik Mühendisi olan ve iki alanı da birleştirerek siber güvenlik alanında çalışan ODTÜ ve TOBB Üniversitesi öğretim üyesi Fatih Öğmen’i ağırladık. İki farklı alanda da bilgili bir kişiyi ağırlamak öğrencilerimiz için çok faydalı oldu.

Farkındalık Projeleri

• Kasım ayında herkesin Black Friday, Cyber Monday gibi ihtiyacından fazla tüketime itildiği günlerde yapılan gereksiz harcamalara dikkat çekmek adına “Haydi hep beraber kara cumayı yeşil yapalım!” diyerek tüm okulumuzu ve takipçilerimizi Instagram sayfamız üzerinden paylaştığımız videomuzla TEMA Vakfı’na fidan bağışlamaya davet ettik.
  • Türk kadınının 5 Aralık 1934’te birçok Avrupa ülkesinden uzun yıllar önce seçme ve seçilme hakkını kazanmasını kutlamak adına mor kurdeleler takıp okul müdürümüz Jean-Michel Ducrot ile birlikte fotoğraf çekildik.

Kulübümüzün en büyük başarısı burada okuduğunuz her şeyi öğrencilerin düşünmüş ve hayata geçirmiş olmasıdır. Öğretmen onların otonom olmayı öğrenme sürecinde yalnızca rehberidir.

2021-2022 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde de projelerimiz, etkinliklerimiz devam edecek.

Sevgi ve saygılarımla,

Burçak Koca