İstanbul’un İlk Çeviri Maratonu!

Saint Michel Fransız Lisesi medyateği ve Jeanne d’Arc salonu, 25 Nisan Pazartesi günü, İstanbul’un ilk çeviri maratonuna ev sahipliği yaptı.

Öğretmenleri Sylvain Cavaillès’in rehberliğinde, çeviri kulübü öğrencileri tarafından tahayyül ve tertip edilen bu etkinlikte yüzden fazla öğrenci, dört buçuk saat süresince Latife Tekin’in “Sevgili Arsız Ölüm” romanının Fransızcasını, Türkçeye tekrardan çevirdi.

Bu yarışmanın anahtar kelimesi “Hızlı ve iyi çevir” idi.

Çevirmenlik kulübü öğrencileri tarafından kontrole harcanan iki gün boyunca çevirilerin, çevrilen metnin miktarıyla yapılan çeviri hatalarının sayısı ve ciddiyetine göre değerlendirilmesi gerekti. Yapılan miktar/nitelik oranı, kazanan 3 grubun belirlenmesini sağladı.

-Birincilik ödülü: Eda Zeynep T. (10B), Deniz E. (10B), Hülya Nehir Y. (10B) et Emre Ö. (10B).

-İkincilik ödülü: Aslı A.(11D), Eylül Ö. (11D) et Sedef S. (11B).

-Üçüncülük ödülü: Nil D. (11C), Eda G. (11C), Ege C. (11C) et Kuzey D. (11D).

-Özel mansiyon: Nil Ç. (9B) et Eda S. (9B).

Bütün maratoncular, hepinize teşekkürümüzü ve tebriklerimizi sunar ve sizi, önümüzdeki sene daha da hırslı bir ikinci maratonda görmeyi temenni ederiz.