İtalya’da Yüksek Öğretim

03.02.2020   tarihinde gerçekleşen  konferansta 11. Ve 12. Sınıf öğrencilerimize  Saadet Hakdemir Başaran ve İTA Okulları Müdürü Sedef Bulat  tarafından İtalya’da yüksek öğretim ile ilgili bilgiler verildi.

Sunumda, İtalyan üniversitelerindeki bölümler, en çok tercih edilen programlar, tercih edilen Devlet Üniversiteleri ve Özel Üniversiteler şu şekilde belirtildi:

En Çok tercih edilen Devlet Üniversiteleri

Bologna

Milano Teknik

Torino Teknik

Padova

Roma-La Sapienza

Floransa

Pavia

En Çok tercih edilen Özel  Üniversiteler

Mılano  Bocconı                                       Ekonomi,Hukuk

Milano  Naba, IED                                    Desıgn, Görsel Sanatlar

Milano  Cattolica                                   Edebiyat, Tıp, Siyasal Bilimler, Psikoloji,Hukuk,,İletişim

Milano   IULM                                   Tercümanlık, İletişim

Milano   San Raffaele                            Tıp, Psikoloji

Roma     Luiss                                     Hukuk, Siyasal Bilimler, Ekonomi

Roma    Campus Bıo-Medıco                Tıp

Bra(Cuneo) Scıenze Gastronomıche      Gastronomi

Konfernsta, üniversitelere kabul şartları, İtalyan üniversitelerindeki lisans ve lisans üstü seviyesindeki ingilizce bölümler, sınav başvuru hakkı ve sınav sistemi, sınav türleri ve   bazı üniversitelerin sınav tarihleri ile ligili bilgiler verildi.

Ayrıca İtalya’da  Milano Vita-Salute San Raffaele Universitesinde  Science de la vie (Tıp) okuyan 2019 mezunumuz Selçuk Sina Külahlı’da konferansa katılarak,  öğrencilerle İtalya’daki deneyimlerini paylaştı ve soruları cevapladı.