Koç, Sabancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Online Tanıtım Programı

Koç, Sabancı ve İstanbul Teknik Üniversitelerinin okulumuz için on-line olarak düzenlediği  tanıtım programlarına 11. Sınıf öğrencilerimiz  katıldılar.

21 Nisan 2021  tarihinde düzenlenen Koç Üniversitesi Tanıtım  programı, sunum üzerinden gerçekleştirildi. Sunum ; Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi  Alihan Dursun, (Psikoloji ile çift anadal),  Karşılaştırmalı İngilizce öğrencisi  Karum Atılmış   ( Psikoloji Çift Anadal), Hemşirelik fakültesi öğrencisi İrem Genç (Psikoloji çift anadal) , Hukuk Fakültesi öğrencisi  Nazım Sazak  tarafından  gerçekleştirildi.  Üniversitenin  fakülteleri ve bölümleri, giriş olanakları, burslar, sosyal etkinlik alanları, kulüpler, exchange ve erasmus olanakları, çift ana dal ve yandal programları ile ilgili  bilgi verilen tanıtımda öğrencilerimiz merak ettikleri soruları da sor ma imkanı buldular.

30 Nisan 2021 tarihinde yapılan Sabancı Üniverstesi tanıtımı ise Tanıtım ofisi tarafından  gerçekleştirildi.

Sunumda Program seçiminin önemi olduğu üzerinde duruldu ve konu ile ilgili şu bilgiler verildi:

‘’Sabancı Üniversitesi’nde Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler ve Yönetim Bilimleri olmak üzere üç fakülte bulunmaktadır. Üniversitemizde öğrenim görecek olan öğrenciler, üniversite giriş sınavı sonucuna göre tercihini yaparken “bölüm” değil, bu fakültelerden seçim yapabilirler.

Sabancı Üniversitesi’ne giriş yapılmış Fakültenin içerisinde, birinci sınıfı tamamlayan öğrenciler; lisans diploma programı bildirimi yapabilirler. Giriş yapmış oldukları fakülteden başka bir fakültedeki programı seçmek isterlerse, merkezi yerleştirme puanının, yurt içindeki bütün diğer üniversitelerin tercih edilmek istenen diploma programına eşdeğer bölümleri arasında en düşük taban puanından az olmaması gerekir.’’

7 Mayıs 2021 tarihinde ise fen sınıfı   öğrencilerimiz  İstanbul Teknik Üniversitesi’nin tanıtım programına katıldılar ve tanıtım birimi ekibine soru sorma imkanı buldular.