Lahey’de 13. M.F.N.U. Konferansı düzenlendi

Değirmenleri, peynirleri, takunyaları ve meşhur MFNU konferansıyla Hollanda’daydık !

Saint-Michel Lisesi Fransızca MUN kulübünden altı öğrenci bu sene ilk defa Hollanda’nın Lahey kentinde bulununan Fransız Van Gogh Lisesi tarafından organize edilen ve THIMUN’a bağlı olan MFNU konferansına katıldırlar.

Konferansın ilk günü oldukça görkemli geçti. Açılış töreni, Kuzey Denizi’nin kıyısında bulunan ve 1884 yılında açılan meşhur Kurhaus otelinde, Afrika’nın, Orta Doğu’nun ve Avrupa’nın çeşitli okullarından gelen yaklaşık 450 genç delegenin katılımıyla düzenlendi.

Açılış konuşmalarının ardından, delegeler hızlı bir şekilde işe koyuldular. Güncel bir konu olmanın yanı sıra, yeryüzündeki 6 milyar insanı da ilgilendiren « İyi Yönetim ve Uluslararası İşbirliği” meselesi üzerine yoğun diplomatik tartışmalar yaşadılar.

Bu üç günlük konferans süresince çeşitli komitelerde görev alan genç delegeler müzakere etmeyi öğrendiler ve diplomasinin incelikleriyle tanıştılar. Ayrıca, farklı ülkelerden gelen yaşıtlarıyla da bağlarını güçlendirdiler ve Fransızca iletişim kurma fırsatı buldular.

Konferansa katılmanın yanı sıra, aile yanında konaklayan öğrencilerimiz, Lahey kentini keşfettiler ve okula bisikletle veya tramvayla gelerek de farklı bir yaşam biçimi de deneyimleyebildiler.

2018 MFNU konferansı için şimdiden sözleştik bile !