Liseyi Keşfedelim!

16 Eylül haftası boyunca hazırlık sınıfı öğrencileri,  dev bir oyun pistine dönüştürülen lise binasını eğlenceli bir şekilde keşfettiler.

Geleneksel okulu tanıma gezilerine değişiklik ve daha sportif bir yön getirmek adına Saint-Michel Lisesi’nin medyatek ekibi, hazırlık öğrencilerine dev bir arama bulma oyunu  düzenlediler. Bir hafta boyunca 5 hazırlık sınıfı öğrencileri bu oyunu oynadılar.

Yön bulma oyun modeli üzerine tasarlanmış bu oyuna katılan öğrenciler 4 ekip şeklinde lisede kurulmuş çeşitli parkurları takip ettiler. Takip edilecek olan parkurlar on iki resimden oluşuyor ve her resimden başka bir resme geçmek için bir ipuç bulmak gerekiyordu.

Sekreterlik ya da psikoloğun  ofisi gibi bazı fotoğraflar kolay tahmin ediliyor olsa da bazıları öğrencilerimizin işini hiç de  kolaylaştırmadı. Lisenin bazı fresklerinden küçük detayların bulunduğu, bahçedeki yeşillik içindeki gizli bitkiler veya kitap kapaklarını bulmak gerçekten zordu. Takımlarımız son noktaya ulaşmaları  için hem dikkatli olmaları hem de çabuk davranmaları gerekiyordu. Bu oyun, tabii ki öğrencileri bekleyen sürpriz tatlıların olduğu medyatekte tamamlandı.