Masalları Yeniden Güncelledik

Saint Michel Fransız Lisesi olarak bu yedincisini düzenlediğimiz Güncelle Masal ve Hikaye Yarışması’nın ödül törenini 12 Haziran Pazartesi günü okulumuzda yaptık.

Törenimize, ilk üç dereceye giren öğrenciler (Ece Esen, Duru Özmal, Ulaş Erdem) mansiyon alan öğrenciler ve değerli öğretmenleri davetliydiler.

Törenimize katılan ve ilk üç dereceyi belirleyen değerli jüri üyelerimiz Alfa Yayınları Genel Yayın Müdürü Sayın Mustafa Küpüşoğlu’na, edebiyata gönül vermiş, mesleki bilgisini edebiyatla harmanlamış Sayın Prof.Dr. Faik Çelik’e ve törenimize  katılamayan Sayın Mario Levi’ye değerlendirmeleri için çok teşekkür ederiz.

Masal dinlememiş çocuklar, büyüyünce kedi resmini bile cetvelle çizerler, der Cemal Süreyya. Çocuklarımıza ve gençlerimize her şeyi görsellikle anlatmayı öncelediğimiz günümüzün dünyası, hayal dünyamızı kısıtlıyor sanki. Oysa insanoğluna verilmiş özel bir güçtür hayal kurmak.

İşte biz, Saint Michel Fransız Lisesi olarak gençlerimizin hayal gücüne inandık, onlardan masalları ve anlatıları güncellemelerini istedik ve çok güzel hikâyelerle tanıştık.

Törenimize katılıp bize renk katan tüm konuklarımıza sonsuz teşekkürler…