Maskeni tak, lösemili çocuklara umut ol!

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar haftası kapsamında kulüp öğrencileri,öğretmenler,idari kadro ve okul personelinin katılımı ile maske takarak farkındalık oluşturdu.

Lösemili çocuklar, tedavileri devam ederken çevreden mikrop kapmamak adına, özellikle kamusal alanlarda maske kullanıyor. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda tedavi süresince maskelerden korkulmaması gerektiğini,maskelerin bulaşıcı hastalık sebebi ile değil enfeksiyonlardan korunmak için kullanıldığına dikkat çekildi.Maskelerinden dolayı ayrımcılığa maruz kalan çocuklar kabul göremezken yılın bir haftası da olsa hatırlandı.

Lösemili çocukların bizlerden tek istedikleri, onların maskelerine değil gözlerine bakmamız.Öğrencilerimiz maskeleri kısıtlı bir süre için de olsa takarak empati yapma fırsatı kazarak lösemili çocuklarımızın duygularını, yaşadıklarını bir nebze de olsa anlamaya çalıştılar.

Unutmamak gerekir ki lösemi her çocuğun başına gelebilecek bir hastalık. Bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak amacındayız. Lösemili çocuklarımıza bu zorlu yaşam mücadelelerinde destek olmak, onların minik yüreklerine sevinç ve umut vermek en büyük hedefimizdi.

LÖSEV’in bize armağan ettiği 2-8 Kasım üzerine LÖSEV’li çocuklar haftasında hep birlikte diyoruz ki ‘Maskemi takarım farkındalık yaratırım.’