Matematik Kampı

Matematik, hayatını zehir eden derslerden, içine korku salan sınavlardan ve okulu bitirir bitirmez kurtulacağı bir kâbustan ibarettir. Bazıları içinse matematik, hayatı anlamanın ve sevmenin bir yolu olabilmiştir. Çünkü sevmenin yolu, her şeyde olduğu gibi, burada da anlamaktan geçer. Ancak anlayabildiğimiz şeyleri severiz. Böylesi bir dersi birebir destekle öğrenmenin en yeni, en özel ders çalışma atmosferine matematik kampı diyoruz.

Kamptaki tüm öğrenciler sizinle aynı amaçla yani matematik konularını öğrenmeye gelen öğrencilerdir. Bu sinerjiyi yakalamak ve AYT sınavında konuları daha iyi idrak  ederek bitirmek amacıyla 2 Nisan Salı okul sonrası Topuk yaylası istikametinde yola koyulduk.Yoğun bir beş günlük maraton bizi bekliyordu.Önceden programladığımız gibi günlük 8 er ders konu anlatımı ve gece yarılarına kadar süren etüdler planladık. Okul ortamından uzaklaşarak, doğanın içinde bir mekanda olmak öğrencileri de motive etmişti.Planladığımız gibi programı uyguladık.

Öğrencilerin motivasyonu o kadar yüksekti ki etüdleri daha geç saatlere kadar uzatıp onların eksikliklerini gidermeye çalıştık.Farklı bir ortamda birlikte olma motivasyonuyla beklediğimizin de üstünde bir performansla karşılaştık.Sınava hazırlanmanın ağır stresinden uzak ,birlikte olmanın inancı ve azmi bizi pekiştirdi.

Öğretmenlerin sürekli motive ettiği, öğrencinin her şeyi sorabileceği, öğretmenin hemen yanında olduğu,öğrencilerin  pozitif etkileşimde olduğu, hem gruba ait olma hem de kendini özel hissetme ihtiyacını karşılayan, zor bir derse çalışırken aynı zaman da keyif de alınan, çok çalışıyorum ama başarılı olamıyorum diyen öğrencilerin, ders çalışmayı sevmeyen , matematik fobisi olan öğrencilerin de başarılı olduğunu gördük. Son sınıf öğrencilerimizle geride güzel anılar ve kazanılmış matematik öğretisiyle 6 nisan akşamı kamptan ayrıldık.