Öğrenci Değişim Programı: Angeliler İstanbul’da

Angers Sacré Coeur Lasalle Lisesi’nin 22 öğrencisi, İstanbul’un kültür ve mirasını keşfetmek üzere 4-11 Mayıs tarihleri arasında 10. sınıf öğrencilerimizle birlikte bir hafta geçirdi.

Bu yıl başlatılan bu değişim programı, öğrencilerimizin Angers bölgesini, Ortaçağ kalelerini keşfetmelerini ve bir Fransız aileyle bir hafta geçirerek dil becerilerini geliştirmelerini sağladı. Bu sefer Anger’den gelen öğrenciler, İstanbul’da ailelerin yanında bir hafta kaldılar ve Saint-Michel Lisesi tarafından düzenlenen zengin bir gezi  programına katıldılar..

Eğitim sistemimizin içine dahil olarak birkaç saat Fransızca derslere katıldılar ve böylece müfredatımızın zenginliğini keşfettiler. Taksim, Pera, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya, Dolmabahçe Sarayı gibi İstanbul’un önemli tarihi mekanlarını gezme fırsatı bulan öğrenciler aynı zamanda İstanbul Boğazı’nda bir gemi gezisi yaparak Karadeniz bölgesinin küçük bir bölümünü de keşfettiler.

Türkiye’de geçirdikleri zamandan memnun bir şekilde ayrılan öğrenciler ve  arkadaşlarıyla en kısa zamanda tekrar buluşma sözü verdiler.