Öğrencilerimiz Atatürk Arboretumda

Coğrafya ve Biyoloji branşlarının ortak çalışması kapsamında,11.sınıftaki öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde Atatürk Arboretumunda bir etkinlik gerçekleştirmişlerdir.

Dünyanın değişik bölgelerinden getirilen birbirinden farklı 2000 bitki çeşidine ev sahipliği yapan Arboretum, Ekosistemin İşleyişi ünitesi için de bugün bizlere önemli bir mekan oluşturmuştur.

Arboretumda ülkemizde doğal olarak yetişen bitkiler ve ağaçlar yer aldığı gibi ülkemizde bulunmayan egzotik bitkiler, ağaçlar da yer almaktadır. Bunların arasında ülkemizde yetişen Meşe ağaçları geniş yer tutarken, Lübnan Meşesi, Japon Akça ağacı, Amerikan bataklık Servisi, Kuzey Amerika Sekoya ağacı, Huş ağacı, Avrupa’da yetişen birçok çam türünü görmekteyiz. Ayrıca Arboretumda yere düşen kozalak,tohum,yaprak ve dalların toplanmaması; komposta, filize dönüşmeleri veya  topraktaki canlılar tarafından tüketilmeleri doğadaki döngüye güzel bir örnek oluşturmaktadır.

Her ağacın yanındaki orjinine ve özelliklerine ait bilgiler, öğrencilerin ağaçları tanımalarını kolaylaştırmıştır.

Öğrencilerimiz,Arboretumda yer alan ağaçları,gölleri toprağı ve burada yaşayan canlıları titizlikle incelemiş, hazırlayacakları ödevlerde kullanmak üzere bol bol fotoğraf çekmişlerdir. Ders konularını interaktif, yerinde ve ayrıntıları hocalarına sorarak öğrenmişlerdir.Öğrencilerimiz, bu etkinlikte kara ve su biyomlarını inceleyerek, Ekosistemin işleyişini yakından gözlemlemişlerdir. Doğada gözlem yaparak öğrenmenin mutluluğunu duymuşlardır.