Öğrencilerimiz Uluslararası Çevre Konferansında

Caretakers of The Environment International (CEI) Konferansı bu yıl 5-9 Temmuz tarihleri arasında İrlanda Organizasyonunda çevrimiçi  gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, konferansın bu yılki temasını oluşturuyordu.

21 ülkeden öğrenci ve öğretmenlerin katılım gerçekleştirdiği konferansa , Saint Michel Lisesi Çevre/ Permakültür Kulübü olarak, “Clean Water, Healthy Lives” adlı projeyi hazırlayan 6 öğrencimizle katıldık.

Konferans, İrlanda yedinci ve ilk kadın Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda hukukçu olan Mary Robinson’un açılış konuşması ile başladı.

Mary Robinson, konuşmasında, iklim değişikliği, çevre sorunları, toplumsal ve bireysel haklar ve sorumluluklar, gezegenimizin geleceği ve Paris iklim Anlaşması ilgili sözleri, gençlere olan güveni, sorularını dikkatle dinlemesi yanıtlaması motive edici güzel bir başlangıç teşkil etti.

Daha sonra öğrenciler, birbirlerini tanıma ve kaynaşma amaçlı gerçekleştirilen etkinliklere katıldılar.Bu etkinliklerin birinde kendi ülkelerinin kültürlerini tanıttılar; ülkemizin Türk kahvesi, Türk lokumu ve Dünyanın yedi harikasından Artemis Tapınağı ve Halikarnas Mozolesi ve Halk danslar büyük ilgi ile izlendi.

Online gerçekleştirilen İrlanda Eko turizm gezisi ile ülkede yapılan çevre çalışmaları hakkında bilim insanlarının görüşleri dinlendi.

Tüm Öğrenciler hazırladıkları projenin Poster sunumunu gerçekleştirerek, çalışmaları hakkında ön bilgileri ve ayrıntıları paylaşmış oldular.Daha sonra gerçekleştirdikleri proje sunumlarında da ortak problemlerin ; hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, ekosistemlerin bozulması ve küresel ısınma olduğu, bu problemleri için ortaya koydukları çözümleri hep beraber ve gerektiğinde ortak çalışmalarla gerçekleştirmek gerektiği noktasında birleştiler.

Bir hafta süren konferansta tüm öğrenciler, birçok proje izleyerek, tartışarak, beyin fırtınası gerçekleştirerek, sürdürülebilir bir yaşam için ortak amaçlar etrafında birleştiler.

Gençler yaratıcı fikirler ve çalışmalarla, Gezegenimize ve Geleceklerine sahip çıkıyorlar…