San Francisco First Robotics Competition’da Zafer

Golden Horn Robotics Team’in kaptanı olarak yer aldığım dünyanın en prestijli robot turnuvası First Robotics Competition San Francisco Regional’da turnuvanın en değerli ödüllerinden olan Engineering Inspiration Award’ı kazandık.

San Francisco Regional da 6 ülkeden 42 takımın katıldığı tek Türk takımı olan ve bu ödülle NASA’nın kayıt sponsoru olduğu Golden Horn Robotics Team, yalnızca dünyadaki şampiyon takımların katıldığı FirstChampionship’te ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Robotik yarışmaları arasında en üst organizasyon olarak kabul edilen bu organizasyon 20-23 Nisan tarihlerinde NASA Sponsorluğunda Amerika Birleşik Devletleri Houston’da yapılacak.

First Robotics Competition’a sadece bir robot yarışması olarak bakılmaması gerekir. Yurtdışı başvurularında çok büyük bir öneme sahip olan bu yarışma Amerika’da yapılan yarışmalarda adını duyurmuş üniversiteler(Stanford, Caltech, MIT vb.) standlar açarak üniversitelerini FRC öğrencilerini kendi üniversitelerine çekmeye çalışıyorlar.

Farklı okullardan bir araya gelip endüstriyel bir robot yaparken mühendislik disiplinlerini deneyimleyen , oluşturduğumuz iş planı ile kurumsal iş birlikleri yapan, dezavantajlı gruplarla sosyal sorumluluk projeleri geliştiren, ülkesinde ve dünyasında mühendislik alanında yarattığı başarı ve mühendisliğe ilham veren takımlar için verilen bu ödülden dolayı takımımla ve kendime büyük gurur duyuyorum.