Öğretmenler Günü 2016

Bu 24 Kasım 2016 gününde de Saint Michel Lisesi öğretmenlerinin ve eğitimcilerinin öğretmenler gününü kutladık.

Eğitimi, milli önceliğimiz olarak önemseyen  Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına 1981 yılından bu yana her 24 Kasım’ı öğretmenler günü olarak kutluyoruz.

Öğrenciler, öğretmenlerine hediye ettikleri pastalarla ve çiçeklerle , onların öğrencisi olmaktan ne kadar mutluluk duyduklarını söyleyerek teşekkürlerini iletmişlerdir.

Eğitim, örnek olma ile  başlar… ve sizler farkında olmadan onlara birer rol model oluyorsunuz!

Kendi branşlarınızdaki yeterliklerinizin  dışında Türkiye’de iyi bir öğretmen olabilmek için gençleri anlayabilmek ve onlara nasıl yaklaşmamız gerektiğini ayarlayabilmek için  biraz anlayış ve empatiye ihtiyacımız vardır.

Sizlerin her şeye rağmen onların ilgilerini uyandırmak için hedefler verip, yaşam becerilerini geliştirerek gençlerimizin buradan sadece bilgi sahibi olarak değil sizlerin aktaracağı değerler sayesinde birlikte yaşamanın keyfine varmalarını sağlamanız önemlidir.

Dersler sonrasında eğitim kadrosu, lise çalışanları ve okul aile birliği üyeleri bu özel günü kutlamak adına samimi bir öğlen yemeği ile bir araya geldiler. Bu sayede öğretmenlere anı olması için  verilen hediyelerle  teşekkür etme fırsatı yakalanmış oldu.

Lise müdürü konuşmasında Öğrencilerin örnek aldıkları kişilerle hem  kendileri  hem de  başkalarıyla  sağlıklı bir rekabet içinde olduklarından ve bu sayede motivasyonlarının artacağından bahsetmiş  ve konuşmasını   Ve Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli , cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve  yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” Sözleri ile bitirmiştir.

Öğretmenler günü kutlu olsun !