Öğretmenler günü kutlu olsun

Geçen Cuma günü, geleneksel öğretmenler gününün yemeği düzenledi. Okul Müdürü,  izlenen eğitimin öğrencilerin  toplum hayatlarında, gelecekteki mesleğinde, bazen kişisel yaşamlarında dahil  değer katabileceğini  belirtti. Bizler çoğu zaman bunun farkında olmasak da küçük bir söz, bir düşünce, onlara ayrılan ufak bir dinleme anı, bazen yaşama bakış açılarını değiştirir.

Saint-Michel Lisesinde  öğretmenlik yapanların bu mesleğe olan bağlılığını içtenlikle tebrik etti.

Çünkü;

Evet, biz öğretmenler sadece bir bilgi vektöründen öteyiz…

Evet, biz öğretmenler bazen onları tekrar harekete geçirmek için boşlukları doldururuz.

Evet, biz öğretmenler dinlemeli, sonra rehberlik etmeli, tavsiyede bulunmalıyız, sadece müfredatı ve konuları öğretmek yeterli değildir.

Öğretmenler,her öğrencinin başarılı, ayakları yere basan ve geleceğe umutla bakan bir birey olması için onların güçlü ve zayıf yönlerini anlayan, onları açığa çıkaran, her biri için ayrı ayrı düşünen bir eğitimcilerdir.

Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun