Okul Başkanlığı Seçimleri Heyecanı …

Okulumuzda  demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘çalışmaları coşku ve heyecanla gerçekleşti.

Öğrencilerimizin demokrasi ve seçim süreci çalışmaları konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak, demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek, öğrenci birliği kavramını benimsetmek ve bireysel sorumluluğu pekiştirmek açısından önemli olduğuna inandığımız seçim çalışmaları okulumuzda   titizlikle gerçekleşti.

Okul meclisi seçimleri, sınıflarda kapalı oyla  birer sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı.

Daha sonra  sınıf temsilcilerinden  okul başkanlığına aday olan öğrencilerimiz, kendi ekiplerini oluşturdular. 09 ve 10 Ekim’i kapsayan iki günlük propaganda sürecinde  adaylarımız;  sınıfları gezip kendilerini ve ekiplerini  tanıtarak , poster ve sloganlar  hazırlayarak  seçim propagandalarını yürüttüler

11 Ekim Çarşamba  günü tüm öğrenciler okul başkanını seçmek için sınıflarında oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda çıkan sonuca göre,  12/D sınıfından Yılmazcan,  ekibiyle birlikte  en yüksek oyu alarak  okul başkanlığına  seçildi.

Demokrasinin okulumuzda bire bir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi,  seçilen okul  başkanımızı ve ekibini kutluyor,  başarılar  diliyoruz.