Onlar kaos diyorlar biz “MUN”!

MUN İngilizce kulübü olarak kendimizi bu senenin 3. MUN rotası olan Londra’da bulduk. Şehrin müze merkezi olan South Kensington’daki London Imperial College’daki düzenlenen konferansa sekiz öğrenci, farklı komite ve gruplarda ülkelerini temsil etti. Böylece yurt dışında ilk defa üniversite seviyesinde bir MUN konferansına katılan öğrenciler, ilk gün tedirgin başladıkları LIMUN maceralarını memnun tamamladılar.

İlk gün Buckingham Sarayı’nın karşısında, şehrin merkez binasında gerçekleşen şaşaalı açılış töreninin ardından akşam saat 19:00’da başlayan ilk oturum için üniversite kampüsüne gidildi. Oturumlarının yaşça en küçükleri olan ama ellerinden geleni yapan Saint Michel ekibi, herkesin takdirini kazandı. Sonraki iki gün yoğun tartışmalarla dolu oturumlar devam etti. Pazar günkü kapanış töreninin ardından havaalanına gidildi.

9., 10. ve 11. sınıflardan öğrencilerin katıldığı bu konferansta öğrenciler şu komite ve gruplarda çalışıp Vietnam, Fas, Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti, Afganistan ve Ukrayna’yı temsil ettiler:

– Ekonomik ve Sosyal komite

– Silahsızlandırma ve Uluslararası Güvenlik

– Afrika Birliği

– Özel Politikalar ve Sömürgesizlendirme

– Teknoloji üzerine Dünya Konferansı

– Birleşmiş Milletler Göçmenler Komisyonu

– Birleşmiş Milletler Çevre Programı

– Yasal Komite

Konferansın üniversite seviyesinde olması öğrencilerimize hem dil hem de bilgi açısından birçok kazanımlar sağladı. Bu etkinlikte Fransızca’nın LIMUN dillerinden biri olması öğrencilerimizi daha da motive etti.