Pandemi döneminde okulumuzda uzaktan eğitim

Mezunumuz Psikiyatrist Selim Başarır tarafından 14 Eylül Pazartesi günü velilerimize ,” Pandemi sürecinde okulumuzda uzaktan eğitim “ konulu seminer gerçekleştirildi.

Rehberlik servisi tarafından online olarak düzenlenen etkinlikte psikiyatrist Selim Başarır, öncelikle durum değerlendirmesi yaparak insanlık tarihinde hiç görülmemiş bir soruna karşı dünyaca savaş verildiğini ifade etti. Bu süreçte, eğitim alanında, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin sorumluluk ve iş yükünün arttığını belirten Selim Başarır, işbirliği ve dayanışmanın en önemli çözüm olduğunu belirtti.

Selim bey; her çeşit işbirliğinin kaliteli bir iletişimle başladığını belirtirken , uzaktan eğitimin yarattığı sıkıntılar, karşılanamayan beklentiler, kaygılar paylaşılırken, anlatanın ve dinleyenin amaçlarının ortak çözümler geliştirmek olduğunun akılda tutulması gerektiğini vurguladı. Karşılıklı anlayış, hoşgörü, empati ve sabır herkese fayda sağlar sözleriyle velilerin dikkatini çekti.

Bu süreçte öğrenci için birinci motivasyon kaynağı; kendisini olduğu gibi kabul edip, yol gösteren, çok sabırlı, ön yargılara kapılmayan ve faydasız eleştiriler sergilemekten uzak durabilen anne ve babaların önemini açıkladı.

Velilerimize, çocuklarının pandemi sürecini olabildiğince sakin, korkusuz, kaygısız ruh haliyle atlatmalarını sağlayacak tutum ve sözlerle temel güven duygularını sağlam tutmalarını tavsiye etti. Ayrıca onların eğitim ve öğretimlerini zenginleştirmek için, çok basit ev işinden sanat ve bilime dek bilmedikleri alanlar keşfetmelerini sağlamalarının en zorlu süreçle bile başa çıkmalarını kolaylaştıracağını vurguladı.

Velilerin iyi bir rehberlik yaparak çocuğa kendi programlarını düzenlemeyi, bunu uygulamayı, yapılacakların sorumluluğunu almayı, çağımızın bağımlılık sorunu olan ekran önü süresini azaltmayı ve hatalarından ders almalarını öğretmek sorumluluğunu taşımalarının gerektiğini önemle ifade etti.