Sabancı Üniversitesi Tanıtım Gezisi

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 11. sınıf öğrencilerimiz için Sabancı Üniversitesi’ne bir gezi programı gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında  bilgi almalarını  sağlamak  amacıyla yapılan gezi 07 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti.

Gezide; üniversitenin tanıtım biriminde görevli olan öğrenciler tarafından; üniversiteye  giriş ve burs olanakları, akademik bilgiler, sosyal yaşam, öğrenci kulüpleri hakkında bilgi verildi ve üniversitenin genel tanıtımı  yapıldı. Ayrıca  üniversitenin fiziki yapısının tanıtılması amacıyla bir kampüs turu düzenlendi.

Sabancı Üniversitesi Genel Bilgiler:

Tuzla – Orhanlı yolunda yaklaşık bin beş yüz dönüm arazi üzerine kurulu olan Sabancı Üniversitesi, bünyesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler ve Yönetim Bilimleri fakülteleri olmak üzere 3 ana fakülte ve bunlara bağlı 11 bölümle hizmet vermektedir.  Sabancı Üniversitesinde  İlk yıl bölüm değil ortak dersler alan öğrenciler sonraki yıllarında okuyacakları bölümleri tercih etmek için çok farklı branşlardan dersler seçebiliyorlar. Fen alanından gelen bir öğrenci TM; TM alanından gelen bir öğrenci ise Fen alanındaki bir bölüme geçebiliyor.