Saint Michel Art Müzik Yarışmasının Bu Sene 3.sünü Düzenledik.

Sonuçların açıklanmasını heyecanla bekleyen sevgili katılımcılarımıza yürekten teşekkürler.

Okulumuzun öğrencilerinden oluşan yarışma katılımcıları ,her kademedeki öğrencilerimiz  yarışmamızın üç farklı kategorisinde katılım göstermişlerdir. Bu yıl yarışmanın sonuçlarına bakıldığında katılımcıların yeteneklerini sergileme becerilerinden ve hazır bulunmuşluk düzeylerinin ne kadar  yüksek olduğundan bahsedebiliriz.

Özellikle arka arkaya her yıl yarışmaya katılan öğrencilerimizin gelişimini gözlemlemek adına bu yarışmaların son derece verimli olduğunu söylemek çok doğru olur. Sadece enstrüman olarak değil becerilerini düzenleme, yeniden yapılandırma , farklı enstrümanları çalarak ve bunu sergileyerek te  kendilerini müzikal anlamda  geliştirmeye başladıklarını gözlemlemek mümkün oluyor.

Her yıl bir önceki yıldan daha heyecanlı ve verimli geçen yarışmamıza öğrencilerimiz yine kendi kaydettikleri videolar ile katıldılar. Bu kayıtların sevgili jüri üyelerimiz tarafından değerlendirilme süreci çok keyifliydi.

Değerlendirme sırasında her kategorinin puanlandırması farklı şekilde yapıldı.

Katılımcılar için;

1. Doğru Akort: Orkestrada yer alan tüm enstrümanların, akort edilmiş olması.
  1. Doğru Armonizasyon: Seslendirilen şarkının notalarının doğru fonksiyonlarla çok sesli hale getirilmesi.
  1. Doğru Tonalite:Şarkının, şarkıcının sesine göre en doğru tonda icra edilmesi.
  1. Doğru Tempo (Metronom):Her şarkının okunması gereken doğru bir temposu vardır. Şarkının doğru tempoyla icra edilmesi.
  1. İcracıların (Enstrümanistlerin):Çalma Teknikleri; Her enstrümanın, özellikle solo enstrümanların, şarkıyı parlatacak olan enstrümanların göstere-

cekleri performans.

1. Yorumcuların (Solistlerin):Söyleme Teknikleri ;Solistlerin, kendi yaratıcılıklarını da kullanarak yapacakları yorumla, şarkıyı güzel bir seviyeye taşımaları.
  2. Grup Uyumu (Ansamble):Orkestranın tüm birimlerinin, güzel bir orkestrasyonla, gerek solo, gerekse birlikte icrada, tam bir uyum içinde şarkıyı seslendirmesi ve güzel bir performansa ortak olması.

Bu yılda katılımcılarımızın bizlerle yeteneklerini ve çalışmalarını paylaşmalarından ötürü çok mutluyuz. Başarılarını tebrik ediyoruz.