Saint Michel Bahçesinde Permakültür Çalışmaları

Bu yıl yeni bahçemizde gerçekleştirmeye başladığımız farklı okullarla ortak Permakültür çalışmalarının ikincisini Şişli Anadolu Lisesi ve Notre dame de Sion Lisesi kulüp öğrencileri öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiler.

Önce Jeanne d’Arc salonunda, her okulun öğrencileri yaptıkları çalışmaları anlattılar ve soruları cevaplandırdılar. Bu küçük bir çalıştay şeklini aldı. Daha sonra hep beraber bahçeye geçilip yaprak ve mutfak artıklarını tabakalar halinde toprakla sıralayıp toprağın zenginleştirilmesi uygulamalı olarak öğrenildi. En sonunda hazırlanan sebze yatağına ıspanak, soğan, sarımsak,biberiye ve nane ekimi gerçekleştirildi.

Öğrenciler bu çalışmaları birlikte yapmaktan çok büyük keyif aldılar ve birbirlerinden yeni şeyler öğrendiler.

Birlikte gerçekleştirilen bu çalışmalar, başka okullarla da devam edecektir.